Hoogeveen – Op 10 en 11 mei zal een groen spektakel plaatsvinden in Hoogeveen en Elim, waar kinderen (en volwassen kinderen) de hoofdrol spelen in de vergroening van hun omgeving. Het initiatief, genaamd “Red een Fruitstruik”, is een samenwerking tussen Carpe Vitam, de gemeente Hoogeveen, IVN Hoogeveen en MeerbomenNu Drenthe. IKY consultancy helpt Carpe Vitam met haar promotie en communicatie en zijn blij dat we hier aan bij mogen dragen! Het doel van de actie? Vlak voor Moederdag kinderen en volwassenen motiveren om actief bij te dragen aan een groenere wijk door eetbare struiken aan te planten.

Op 10 mei en 11 mei worden vanaf 10uur struiken uitgedeeld bij het IVN Struunhuus in het Stenebergerpark en bij SWW Beukemaplein in Hoogeveen. Op 11 mei bij Carpe Vitam, het knabbelbos aan Carstenswijk 11 in Elim het IVN Struunhuus en Park Dwingeland . Iedereen mag maximaal twee struiken meenemen, maar wees er snel bij, want op = op.

De struiken, variërend van kruisbessen tot rode en blauwe bessen, zijn ongeveer 2-3 jaar oud en biologisch opgekweekt. Ze zijn afkomstig van Land van Ons in Wassenaar, waar een regeneratieve tuinderij, voedselbos en pluktuin genaamd WIJdehorst is gestart. De struiken stonden in pot, maar het is nu tijd om ze in de volle grond te zetten. MeerbomenNu heeft haar netwerk ingezet om de 25000 struiken door heel Nederland aan te bieden. Een eerste vrachtwagen is gearriveerd in Drenthe met ongeveer 3800 struiken. Waar de Gemeente Hoogeveen 400 struiken heeft mogen overnemen.

De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hoogeveen vanuit het aanvalsplan biodiversiteit. Carpe Vitam fungeert als verbindende factor tussen MeerbomenNu Drenthe, IVN Hoogeveen en de gemeente. Dewy Mulder, initiatiefnemer van Carpe Vitam, benadrukt het belang van samenwerking: “Overvloed kunnen we samen creëren. Deze samenwerking tussen burgers en organisaties is fantastisch en draagt bij aan een groenere toekomst.”

Grietje Loof, voorzitter van IVN Hoogeveen en klimaatburgemeester van Hoogeveen, voegt toe: “Dit is een geweldig initiatief waar wij met IVN Hoogeveen maar al te graag aan meehelpen. Onze vrijwilligers staan dan ook met alle liefde 10 en 11 mei klaar om die mooie fruitstruiken uit te delen.”

Jan Jongman van MeerbomenNu Drenthe benadrukt het belang van dergelijke initiatieven: “Normaliter zijn wij druk met inheemse boomsoorten, maar deze kans om mooie biologische fruitstruiken te redden wilden we absoluut niet missen. Het is heel fijn dat gemeentes als Hoogeveen zo welwillend zijn om deze struiken aan te bieden aan haar inwoners. We hopen dat de struiken een mooie plek krijgen en veel plezier brengen.”

Het evenement biedt meer dan alleen het uitdelen van struiken. Op 11 mei in Elim vindt naast het uitdelen van struiken ook een plantenruilbeurs inclusief gratis proeverij uit het voedselbos plaats. Iedereen kan moestuinplantjes of andere plantjes en stekjes meenemen om te ruilen op een grote ruiltafel. Bovendien is er een zadenbieb aanwezig in samenwerking met Zadenbibliotheek Drenthe en de werkgroep zaden van Velt ecologische tuinvereniging en is er een heus dino speurpad voor de kinderen op het erf.

De doelgroep voor dit evenement zijn kinderen, maar volwassenen worden ook aangemoedigd om deel te nemen. Het is een kans om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving voor toekomstige generaties.

Dit is de eerste samenwerking maar de betrokken partijen hopen op een groot succes en kijken uit naar mogelijke toekomstige gelijksoortige evenementen.

Kortom, “Red een Fruitstruik” is niet alleen een kans om gratis fruitstruiken te bemachtigen, maar ook een gelegenheid om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving. Dus kom op 10 of 11 mei langs en plant een stukje toekomst voor Hoogeveen, Elim en omstreken!

Voor meer informatie en registratie, kijk op de event pagina van Carpe Vitam of bezoek de Facebookpagina van Carpe Vitam, het Knabbelbos of IVN Hoogeveen. Of bekijk https://meerbomen.nu/regios/drenthe/ . Wees er snel bij, want de struiken zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven